Checklista - offertförfrågan

En alltför kortfattad förfrågan ger oss sällan rätt underlag för att kunna "träffa mitt i prick".
Ge oss möjlighet att förstå syftet med er resa och en realistisk uppfattning om vad det får kosta. Tänk igenom vår checklista inför din förfrågan.
 
Resmål - Vill ni till ett specifikt resmål eller kan resmålet vara öppet så länge resan har ett tydligt fokus på till exempel konst, trädgård eller musik? Låt oss gärna komma med förslag på resmål utifrån ert syfte med resan!
 
Speciellt innehåll, specifik utställning/mässa - Vad har er grupp för specialintresse?

Antal resenärer? Även om du inte vet exakt hur många deltagare ni blir så är det viktigt att ge oss en uppskattning på ungefärligt antal.
 
Transport - Vill ni flyga, åka buss, tåg eller båt? Eller en kombination av flera alternativ. Vilka transporter önskar ni väl på plats? Transfer till/från flygplatsen, transporter till besök/muséer/restauranger?
 
Var ska resan börja och sluta - Om ni flyger - kan alla resenärer flyga från samma flygplats eller behövs flera flighter? Om ni åker buss - kan alla stiga på i samma stad eller ska vi ordna med anslutningsbussar?
 
Tid/Datum - Har ni speciella datum som ni måste resa? Är det en speciell utställning ni vill besöka som är begränsad i tid? Kan datumet vara flexibelt så länge det är över helgen eller utresa/hemresa speciella veckodagar? Tänk på att ett eller flera alternativa datum ger oss möjlighet att välja det datum när vi får bäst pris på flygbiljetter/hotell etc.
 
Antal dagar - Hur många dagar vill ni vara borta?
 
Antal rum - Vill ni bo i dubbel- eller enkelrum? Eller vill ni till exempel i första hand bo i dubbelrum men ändå ha ett fåtal enkelrum?
 
Hotell/Logi - Vilken standard på hotell önskar ni? 3, 4 eller 5 stjärnigt?
 
Hotellets läge - Vilken betydelse har läget? Måste hotellet ligga centralt eller finns det en poäng med ett läge lite utanför centrum? Vill ni att hotellet ska ligga nära något specifikt? Till exempel nära en utställning eller kanske en tågstation?
 
Mat och dryck - Hur mycket mat och dryck vill ni att det ska ingå i det gemensamma programmet? Ska middagar/luncher vara inkluderade i priset eller ske på egen hand? Om middagar ska ingå vilken typ av restaurang samt vilken prisklass är relevant för er grupp? Ska dryckespaket vara inkluderat?
 
Reseledare - Våra kunniga och engagerade reseledare är vi stolta över. Trevlig och kompetent personal som finns där för er hela tiden. Ange om ni dessutom önskar ciceroner med expertkompetens.
 
Kvällsarrangemang - Vill ni ha tag på biljetter till opera, balett, tattoo eller andra evenemang? Vi kan ordna biljetter som erbjuds som frivilliga tillägg på resan.
  
Dina kontaktuppgifter - Så vi kan nå dig!
 
Övriga önskemål - Som kan vara allt mellan himmel och jord!